Julstöket som blev pannkaka

Men, det blir jul i alla fall.
Det var tänkt att det skulle bli en riktigt julig helg, och den började bra (eller ganska bra, för vännerna som skulle följt med var krassliga).

Julmarknad i Tykarpsgrottan, 12 meter under jord. Mycket mysigare än jag hade tänkt mig. Jag brukar inte gilla grottor, men här fanns det både ljus och människor. Inte så många försäljningsstånd, men mys i kubik. Vi såg t o m en riktig sovande fladdermus. Stackarn hängde i taket för sin vintervila, men hur mycket vila den fick vill jag inte kommentera. Efteråt blev det adventsfika i caffe’et med den största pepparkaka jag sett på länge. Frågar du M hur det var, så gillade hon hästarna bäst. Det blev dock ingen ridtur eftersom det blåste svinkallt, småsnöade och var låååång kö.

Idag var det tänkt lite husligare aktiviteter. Pepparkaksdeg var inhandlad (jag tror det är första gången, eller möjligen andra, som jag köper pepparkaksdeg). M ville baka, men inte med den bruna degen. Hon ville baka med blå, röd och rosa modellera.
Samtidigt försökte jag koka chuttney enligt ett nytt recept. Det blev mycket, tunt, rinnigt och inte särskilt gott. Det lutar åt att kasta ut eländet. Pepparkakorna blev tämligen torra och konstiga, och M’s tålamod tröt ganska snabbt. Till saken hör att skruttan fått feber och kunde tjänstgöra som kamin.

Nåja. Det luktar i alla fall jul i hela huset, och det kommer att bli jul, med eller utan pannkaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s