En å två å tre katastrofer…

…fyra, fem å sex katastrofer,

sju å åtta å nio katastrofer,

tio små katastrofer.

Jag undrar vad det var för ett litet monster jag hämtade hem från dagis idag!? Min söta, goa, mysiga lilla M var helt tvärtemot och varje nej hon fick var antingen en bedrövelse, ett personligt nederlag eller en hel katastrof. Det började redan på dagis när jag skulle hjälpa henne med overallen. Hon ville inte hem. Katastrofen var ett faktum då vi kom hem och hon (som alltid) skulle lämna kvar nappen i bilen. Det kvittade hur mycket jag försökte förklara att vi hade fler nappar i köket, hon stortjöt. Sen skulle hon inte gå in, utan sitta gråtande på gårdsplanen. Jag tog henne helt resolut under armen och bar in henne. Väl inne i hallen slängde hon sig på golvet och sparkade med benen samtidigt som hon ylade som en stucken gris. Jösses! Undrar var hon har fått sitt humör ifrån (okejdå, egentligen inte…)

Vad ska man göra med en sparkande skrikande dotter? Jag är tyvärr inte särskilt konsekvent. Mina olika strategier är att sitta tyst brevid henne på golvet tills hon lugnat sig, gå till ett intilliggande rum, men så att hon fortfarande kan se mig, ta henne i famnen och krama henne tills hon lugnat sig eller om hon inte är ur-förbannad, starta skriktävling. Det är liksom inte lönt att bli arg och irriterad.

Ikväll blev det kramar tills hon lugnat sig och därefter en flaska välling och lite mys i soffan. Grundorsaken ikväll (som så ofta) var att hon var trött och hungrig. Nu sover M som en liten ängel och som jag säger till henne ibland; det är tur för dig att din mamma älskar dig så mycket. 😉

Annonser

En tanke på “En å två å tre katastrofer…

  1. Alvar blev likadan vid 1.5års ålder. Vi gick in på nätet och läste om andra 1.5åringar och sen kändes det faktiskt bättre. Han skrek ju ivarjefall inte tills han kräktes eller svimmade… =0) Vår förskolepersonal har varit så peppande också med sina luttrade kommentarer om att kriser är utveckling osv. Och efter Alvars krisperioder har utvecklingen verkligen skuttat framåt, så stå ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s