Det var en gång en liten Skrutt

Det var en gång en liten Skrutt och hennes Mamma.

En dag, mitt under julförberedelserna (som kommit betydligt längre i tanken än i praktiken) fick den lilla Skrutten feber och blev förkyld. Säkert bara en virus, tänkte Mamman och gav Skrutten, lite febernedsättande medicin och bäddade ner henne i sängen. Skrutten sov och efter några dagar var hon feberfri och betydligt piggare.

Vad bra, tänkte Mamman, och lämnade Skrutten på dagis. Men redan efter några timmar ringde de från dagis och sa att Skrutten hade feber och var hängig. Som tur var kunde Mamman åka ifrån sitt jobb och hämta Skrutten.

Under natten fick Skrutten riktigt hög feber och hostade som bara den. Dagen därpå hade Skrutten fortfarande hög feber och ville inte äta eller dricka. Säkert bara en förkylningsvirus tänkte Mamman. Skrutten hostade och hostade, men hostade lite mindre när de var utomhus. Mamman tänkte då att det var nog lite trångt i luftrören på Skrutten och ordnade lite medicin som gjorde det lättare att andas.

Nästa dag hade Skrutten fortfarande hög feber och fick stanna hemma med sin Mormor. Mamman var ganska orolig för sin Skrutt och pratade med sina vänner och arbetskamrater. Eftersom Skrutten inte blev bättre, utan snarare sämre, fick hon komma till en snäll kollega till Mamman. Det visade sig att Skrutten hade både öroninflammation och lät helt gräslig på ena lungan. Inte konstigt att hon var skruttig och inte ville äta eller dricka.

Det blev dags för penicillinpremiär för Skrutten. Tvi vale så äckligt, men hon svalde den med endast mindre protester.

Så, efter drygt 1,5 dygn med penicillin, febernedsättande och luftrörsvidgande medicin började äntligen den lilla Skrutten bli lite bättre. Febern försvann men hon var mycket trött och fortsatte hosta.

Ute var det nu snöstorm, och Mamman konstaterade att det skulle bli jul i år också, trots att det inte blivit så mycket gjort.. Det viktigaste av altt var att den lilla Skrutten var bättre.

En tanke på “Det var en gång en liten Skrutt

  1. Men oj, stackars liten skrutt! Och stackars den hjälplösa mamman som var imponerande handelskraftig måste jag säga. Vilken tur att medicinerna hjälpte. Hoppas att ni får fortsätta att vara friska och pigga båda två. God fortsättning på julhelgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s