Jordgubbar, blå sandaler och en ofantlig sandlåda

Midsommar är nu överstökad med  blommor i håret på både mig och M. Jordgubbar har vi ätit (och äter) i massor. M älskar dem. Hon tar en i varje hand och mer eller mindre mosar in dem i munnen så det rinner åt alla håll, samtidigt som hon gärna skrattar högt. Igår fick hon sitta på terassen iklädd endast blöja när hon frossade i favoritbären.

Härom dagen var jag och C uppe på hennes vind och tittade efter kläder och skor hennes barn haft. Vi hittade  bl a ett par blå sandaler i alldeles lagom storlek till M. Åh vad hon blev glad. Hon klampade omkring i dem i köket hela kvällen och var mycket förtjust över att hon kunde peta på sina tår genom springorna. När vi skulle till dagis dagen därpå, gick hon och hämtade sandalerna i hallen, trots att jag redan satt på henne de gröna gympaskorna. Sandalerna skulle med. Hon nöjde sig dock med att jag packade ner dem i väskan. Så i lördags, när Mormor och Morfar skulle hämta henne på dagis, påpekade hon noggrannt (på sitt eget språk) att sandalerna var hennes och de skulle vara på fötterna. Hon var nämligen barfota och sandalerna stod på skohyllan.

Igår kväll hade vi strandpremiär tillsamman med morbror, mormor och ”kusin”. Ooo, sa M och vickade glatt på tårna i den ofantliga sandlådan. Varm, mjuk sand, och hur mycket spännande pinnar, stenar, musslor, tång som helst. Dessutom fanns de oändligt med vatten, och vatten är alltid kul. Med ett stadigt tag om Mormors hand stod M i vattenbrynet och lät vågorna skölja över fötterna. När det kom en våg som gick henne till knäna skrattade hon så hon hickade. Det lovar gott för framtida stranddagar och -kvällar tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s